English
Skip Navigation Links
O inštitutu
Zaposleni
Raziskovalna dejavnost
izobraževalna dejavnost
Indok knjižnica
Publikacije
Delo v javnem interesu
Uporabne povezave
Na vstopno stran
JAVNA NAROČILA

RAZPRAVE IN GRADIVONAJNOVEJŠE KNJIŽNE IZDAJE
KNJIŽNA ZBIRKA ETHNICITY
PUBLIKACIJE SODELAVCEV
INV
 


DRUGE OBJAVE
Obnova hiše
INV je končana.


DOGODKI OB 85-LETNICI INV
Tiskanje dokumentapovečaj pisavozmanjšaj pisavo
Mednarodna konferenca(2009-4-23)

V četrtek, 23. 4. 2009 je v Atriju ZRC v Ljubljani potekala mednarodna konferenca »Slovenska avtobiografija«, na kateri je s prispevkom »Narativnost spominjanja: vpogledi v avtobiografsko (usmerjeno) pripovedovanje« ter moderacijo tematskega sklopa »Avtobiografija kot predmet antropolologije, etnologije in psihologije« sodelovala tudi dr. Marija Jurić Pahor.

Konferenco  so organizirali ZRC SAZU in Univerza na Dunaju (Inštitut za slavistiko) v sodelovanju z Univerzo v Mariboru (Oddelek za slovanske jezike in književnosti), Univerzo v Ljubljani (Oddelek za slovenistiko ter Oddelek za primerjalno književnost in teorijo) in Slovenskim znanstvenim inštitutom na Dunaju.
Na vstopno stran  Vse novice
NOVICE

31-7-2018
Izšla je 164. številka biltena INV, ki prinaša pregled člankov iz časopisja za obdobje od 22. junija do 28. junija 2018.

Več

18-7-2018
Izšla je 163. številka biltena INV, ki prinaša pregled člankov iz časopisja za obdobje od 15. junija do 21. junija 2018.

Več

12-7-2018
V ponedeljek, 2. 7. 2018 je bilo v Murski Soboti ustanovljeno Mednarodno izobraževalno središče Politicus. Politicus so ustanovili Zveza za razvoj romske manjšine Preporod, Univerza v Liverpoolu, Univerza v Manchestru, Inštitut za narodnostna vprašanja ter Romski akademski klub.

Več

5-7-2018
Vljudno vabljeni na predstavitev knjige NAD LEDENIKOM IN VELEMESTNIM ŠIKOM Biciklista med Alpami med Donavo med svetovnima vojnama avtorja dr. Janeza Pirca, ki bo v sredo, 11. julija 2018 ob 11. uri v sejni sobi Inštituta za narodnostna vprašanja.

Več