English
Skip Navigation Links
O inštitutu
Zaposleni
Raziskovalna dejavnost
izobraževalna dejavnost
Indok knjižnica
Publikacije
Delo v javnem interesu
Uporabne povezave
Na vstopno stran
JAVNA NAROČILA

RAZPRAVE IN GRADIVONAJNOVEJŠE KNJIŽNE IZDAJE
KNJIŽNA ZBIRKA ETHNICITY
PUBLIKACIJE SODELAVCEV
INV
 


DRUGE OBJAVE
Obnova hiše
INV je končana.


DOGODKI OB 85-LETNICI INV
Tiskanje dokumentapovečaj pisavozmanjšaj pisavo
Mednarodni znanstveni sestanek (2009-6-3)

V četrtek, 4. 6. in v petek, 5. 6. 2009 je na Fakulteti za humanistične vede v Kopru potekal mednarodni znanstveni sestanek »Perspektive slovensko-hrvaške obmejnosti« na katerem so s prispevki sodelovali tudi sodelavci Inštituta za narodnostna vprašanja: dr. Vera Kržišnik-Bukić (Kontroverze slovensko-hrvaške soseščine), dr. Damir Josipovič (Slovensko-hrvaška meja: problemi, realnosti in vizije), dr. Samo Kristen (Med linijo »Umag-Klana« in linijo »Dragonja-Šapjane«: emigrantski vidik slovensko-hrvaškega razmejevanja v Istri med 2. svetovno vojno) in Barbara Riman (Zgodovina čezmejnih stikov prebivalstva obmejnega ozemlja občine Ilirska Bistrica).
Celoten program mednarodnega znanstvenega sestanka »Perspektive slovensko-hrvaške obmejnosti«.
Na vstopno stran  Vse novice
NOVICE

31-7-2018
Izšla je 164. številka biltena INV, ki prinaša pregled člankov iz časopisja za obdobje od 22. junija do 28. junija 2018.

Več

18-7-2018
Izšla je 163. številka biltena INV, ki prinaša pregled člankov iz časopisja za obdobje od 15. junija do 21. junija 2018.

Več

12-7-2018
V ponedeljek, 2. 7. 2018 je bilo v Murski Soboti ustanovljeno Mednarodno izobraževalno središče Politicus. Politicus so ustanovili Zveza za razvoj romske manjšine Preporod, Univerza v Liverpoolu, Univerza v Manchestru, Inštitut za narodnostna vprašanja ter Romski akademski klub.

Več

5-7-2018
Vljudno vabljeni na predstavitev knjige NAD LEDENIKOM IN VELEMESTNIM ŠIKOM Biciklista med Alpami med Donavo med svetovnima vojnama avtorja dr. Janeza Pirca, ki bo v sredo, 11. julija 2018 ob 11. uri v sejni sobi Inštituta za narodnostna vprašanja.

Več