English
Skip Navigation Links
O inštitutu
Zaposleni
Raziskovalna dejavnost
izobraževalna dejavnost
Indok knjižnica
Publikacije
Delo v javnem interesu
Uporabne povezave
Na vstopno stran
JAVNA NAROČILA

RAZPRAVE IN GRADIVONAJNOVEJŠE KNJIŽNE IZDAJE

KNJIŽNA ZBIRKA ETHNICITY
DRUGE OBJAVE
Obnova hiše
INV je končana.


DOGODKI OB 85-LETNICI INV
Tiskanje dokumentapovečaj pisavozmanjšaj pisavo
Mednarodni znanstveni sestanek (2009-6-3)

V četrtek, 4. 6. in v petek, 5. 6. 2009 je na Fakulteti za humanistične vede v Kopru potekal mednarodni znanstveni sestanek »Perspektive slovensko-hrvaške obmejnosti« na katerem so s prispevki sodelovali tudi sodelavci Inštituta za narodnostna vprašanja: dr. Vera Kržišnik-Bukić (Kontroverze slovensko-hrvaške soseščine), dr. Damir Josipovič (Slovensko-hrvaška meja: problemi, realnosti in vizije), dr. Samo Kristen (Med linijo »Umag-Klana« in linijo »Dragonja-Šapjane«: emigrantski vidik slovensko-hrvaškega razmejevanja v Istri med 2. svetovno vojno) in Barbara Riman (Zgodovina čezmejnih stikov prebivalstva obmejnega ozemlja občine Ilirska Bistrica).
Celoten program mednarodnega znanstvenega sestanka »Perspektive slovensko-hrvaške obmejnosti«.
Na vstopno stran  Vse novice
NOVICE

15-11-2017
Forum romskih svetnikov vabi na Slavnostno akademijo ob 15. obletnici uzakonitve pravice Romov do enega predstavnika v občinskih svetih, ki bo 8. decembra 2017, ob 10.30 uri v Državnem svetu (Šubičeva ulica 4) v Ljubljani.

Več

15-11-2017
Izšla je 131. številka biltena INV, ki prinaša pregled člankov iz časopisja za obdobje od 3. novembra do 9. novembra 2017.

Več

8-11-2017
Izšla je 130. številka biltena INV, ki prinaša pregled člankov iz časopisja za obdobje od 27. oktobra do 2. novembra 2017.

Več

8-11-2017
Iniciativa Slovenščina v družini, Krščanska kulturna zveza iz Celovca, Državna slovenska samouprava in Zveza Slovencev na Madžarskem organizirajo v petek, 10. novembra 2017, v konferenčni dvorani DSS na Gornjem Seniku, posvet Govorim svoj jezik. Na posvetu bosta s prispevkom sodelovala tudi raziskovalca Inštituta za narodnostna vprašanja Katalin Munda Hirnök in Attila Kovács.

Več