English
Skip Navigation Links
O inštitutu
Zaposleni
Raziskovalna dejavnost
izobraževalna dejavnost
Indok knjižnica
Publikacije
Delo v javnem interesu
Uporabne povezave
Na vstopno stran
JAVNA NAROČILA


Obnova hiše
INV je končana.


RAZPRAVE IN GRADIVO NAJNOVEJŠE KNJIŽNE IZDAJE


KNJIŽNA ZBIRKA ETHNICITY


DOGODKI OB 85-LETNICI INV
Tiskanje dokumentapovečaj pisavozmanjšaj pisavo
Znanstvena konferenca(2017-3-17)

Znanstvena konferenca

V četrtek, 16. marca 2017 je Inštitut za narodnostna organiziral znanstveno konferenco z naslovom Raziskovanje slovenstva na Hrvaškem: včeraj, danes, jutri.

Program
Na vstopno stran  Vse novice
NOVICE

22-3-2017
V petek, 24. marca 2017, bo ob 18. uri v Pomurskem muzeju v Murski Soboti predstavitev knjige o madžarskih beguncih v Sloveniji v letih 1956 in 1957 s posebnim poudarkom na razmerah v Prekmurju in Porabju. Knjigo in dogajanje pred 50 leti bodo predstavili avtorji dr. Attila Kovacs, dr. Lajos Bence in Tanja Kolosa.

Več

17-3-2017
V mestni hiši Reke je bila v sredo, 15. marca 2017 predstavljena večjezična slikanica Različni, a enaki , ki je nastala pri projektu Grad Rijeka – prijatelj djece, z namenom spoznavanja različnih jezikov in kultur. Slikanica je napisana v hrvaškem, makedonskem, slovenskem in albanskem jeziku. Pri izdaji slikanice je sodelovala tudi Inštitut za narodnostna vprašanja.

Več

17-3-2017
V sredo, 15. marca 2017 je Inštitut za narodnostna vprašanja slavnostno odprl enoto na Reki. Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, Gorazd Žmavc je skupaj z direktorico dr. Sonjo Novak Lukanovič slavnostno odprl enoto Inštituta za narodnostna vprašanja na Reki. Otvoritve so se udeležili še župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadin, župan Mesta Reka, mag. Vojko Obersnel ter veleposlanica Republike Slovenije na Hrvaškem, nje. eksc. Smiljana Knez.

Več

17-3-2017
V četrtek, 16. marca 2017 je Inštitut za narodnostna organiziral znanstveno konferenco z naslovom Raziskovanje slovenstva na Hrvaškem: včeraj, danes, jutri.

Več