English
Skip Navigation Links
O inštitutu
Zaposleni
Raziskovalna dejavnost
izobraževalna dejavnost
Indok knjižnica
Publikacije
Delo v javnem interesu
Uporabne povezave
Na vstopno stran
JAVNA NAROČILA

RAZPRAVE IN GRADIVONAJNOVEJŠE KNJIŽNE IZDAJE


KNJIŽNA ZBIRKA ETHNICITY
PUBLIKACIJE SODELAVCEV
INV
 


DRUGE OBJAVE
Obnova hiše
INV je končana.


DOGODKI OB 85-LETNICI INV
Tiskanje dokumentapovečaj pisavozmanjšaj pisavo
Predstavitev knjige(2018-6-11)

V sredo, 13. junija 2018 ob 18.30 uri bo v knjižnem centru HAČEK (Paulitschgasse 5-7, Klagenfurt/Celovec) predstavitev knjige Mladi v slovenskem zamejstvu: družbeni in kulturni konteksti ter sodobni izzivi, ki jo je uredil Milan Obid.

Monografija je rezultat triletnega temeljnega znanstvenoraziskovalnega projekta Mladi v slovenskem zamejstvu: družbeni in kulturni konteksti ter sodobni izzivi, ki so ga izvedli in pred dobrim letom dokončali raziskovalci treh zamejskih znanstvenih inštitutov: Slovenskega raziskovalnega inštituta (SLORI) iz Trsta, Slovenskega znanstvenega inštituta (SZI) in Slovenskega narodopisnega inštituta Urban Jarnik (SNIUJ), obeh iz Celovca, ter Inštituta za narodnostna vprašanja (INV) iz Ljubljane kot osrednjega slovenskega znanstvenega inštituta za narodnostno-manjšinska vprašanja. To je druga izmed štirih monografij, ki poleg tega obravnavajo še tematske vsebine splošnega položaja, jezikovnega profila in participacije mladih v slovenskem zamejstvu. Avtorji monografije: Vera Kržišnik - Bukić, Mojca Medvešek, Katalin Munda Hirnök, Sonja Novak Lukanović, Milan Obid, Barbara Riman in Zaira Vidau.

Na vstopno stran  Vse novice
NOVICE

21-1-2019
Izšla je 184. številka biltena INV, ki prinaša pregled člankov iz časopisja za obdobje od 9. novembra do 15. novembra 2018.

Več

16-1-2019
Znanstveno-raziskovalno središče Koper v sodelovanju s KOSRIS – koordinacija samostojnih raziskovalnih inštitutov Slovenije in Shodom za znanost vabi na okroglo mizo z naslovom ZA ZNANOST * ZA SONARAVNI RAZVOJ * ZA NOVE PRILOŽNOSTI, s pričetkom v sredo, 16. januarja 2019, ob 11.00. uri v Pretorski palači na Titovem trgu v Kopru. Okrogle mize se bo s prispevkom udeležila tudi direktorica INV, dr. Sonja Novak Lukanović.

Več

14-1-2019
Izšla je 183. številka biltena INV, ki prinaša pregled člankov iz časopisja za obdobje od 2. novembra do 8. novembra 2018.

Več

8-1-2019
Inštitut za narodnostna vprašanja v Ljubljani in Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani vabita na predstavitev rezultatov projekta EDUKA 2 Čezmejno upravljanje izobraževanja, ki bo v petek, 18. januarja 2019 ob 10.30 uri v predavalnici 2 (pritličje) na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Več