English
Skip Navigation Links
O inštitutu
Zaposleni
Raziskovalna dejavnost
izobraževalna dejavnost
Indok knjižnica
Publikacije
Delo v javnem interesu
Uporabne povezave
Na vstopno stran
JAVNA NAROČILA

RAZPRAVE IN GRADIVONAJNOVEJŠE KNJIŽNE IZDAJE
KNJIŽNA ZBIRKA ETHNICITY
PUBLIKACIJE SODELAVCEV
INV
 


DRUGE OBJAVE
Obnova hiše
INV je končana.


DOGODKI OB 85-LETNICI INV
Tiskanje dokumentapovečaj pisavozmanjšaj pisavo
Predstavitev knjige(2018-6-11)

V sredo, 13. junija 2018 ob 18.30 uri bo v knjižnem centru HAČEK (Paulitschgasse 5-7, Klagenfurt/Celovec) predstavitev knjige Mladi v slovenskem zamejstvu: družbeni in kulturni konteksti ter sodobni izzivi, ki jo je uredil Milan Obid.

Monografija je rezultat triletnega temeljnega znanstvenoraziskovalnega projekta Mladi v slovenskem zamejstvu: družbeni in kulturni konteksti ter sodobni izzivi, ki so ga izvedli in pred dobrim letom dokončali raziskovalci treh zamejskih znanstvenih inštitutov: Slovenskega raziskovalnega inštituta (SLORI) iz Trsta, Slovenskega znanstvenega inštituta (SZI) in Slovenskega narodopisnega inštituta Urban Jarnik (SNIUJ), obeh iz Celovca, ter Inštituta za narodnostna vprašanja (INV) iz Ljubljane kot osrednjega slovenskega znanstvenega inštituta za narodnostno-manjšinska vprašanja. To je druga izmed štirih monografij, ki poleg tega obravnavajo še tematske vsebine splošnega položaja, jezikovnega profila in participacije mladih v slovenskem zamejstvu. Avtorji monografije: Vera Kržišnik - Bukić, Mojca Medvešek, Katalin Munda Hirnök, Sonja Novak Lukanović, Milan Obid, Barbara Riman in Zaira Vidau.

Na vstopno stran  Vse novice
NOVICE

31-7-2018
Izšla je 164. številka biltena INV, ki prinaša pregled člankov iz časopisja za obdobje od 22. junija do 28. junija 2018.

Več

18-7-2018
Izšla je 163. številka biltena INV, ki prinaša pregled člankov iz časopisja za obdobje od 15. junija do 21. junija 2018.

Več

12-7-2018
V ponedeljek, 2. 7. 2018 je bilo v Murski Soboti ustanovljeno Mednarodno izobraževalno središče Politicus. Politicus so ustanovili Zveza za razvoj romske manjšine Preporod, Univerza v Liverpoolu, Univerza v Manchestru, Inštitut za narodnostna vprašanja ter Romski akademski klub.

Več

5-7-2018
Vljudno vabljeni na predstavitev knjige NAD LEDENIKOM IN VELEMESTNIM ŠIKOM Biciklista med Alpami med Donavo med svetovnima vojnama avtorja dr. Janeza Pirca, ki bo v sredo, 11. julija 2018 ob 11. uri v sejni sobi Inštituta za narodnostna vprašanja.

Več