> prva stran > multimedia   
 

Multimedia


Med raziskovanjem preteklosti smo naleteli na številne zanimive zgodbe, ki smo jih zabeležili z našimi snemalniki, našli smo bogato slikovno gradivo in še marsikaj. Da se to bogastvo gradiva ne bi porazgubilo, jih bomo skozi vsebinske sklope objavljali na tej strani,

 

 
Navodila

Vsi posnetki so objavljeni v formatu WMA (Windows media Audio), zato je polsušanje posnetkov nadvse enostavno. Posnetke je mogoče predvajati na vseh računalnikih, ki imajo naložen Microsoftov operacijski sistem Windows in Windows Media Player. Posnetke odprite neposredno na strani ali pa jih prenesite na svoj računalnik, kjer jih lahko poslušate. V kolikor imate dodatno vprašanje, ga lahko naslovite na webmasterja (damjan.franz@amis.net).

 


 
Pričevanja
 


Prebrati bewsedo na listu papirja ali na računalniškem zaslonu se ne more primerjati s poslušanjem izgovorjene besede, ki vsebuje čustvenost in ton, ki ga je nemogoče prevesti v pisno obliko. Tokrat objavljamo nekaj izsekov iz pričevanj sogovornikov, tako da lahko naši obiskovalci sami dobijo vtis o čustvih, ki so prepletena z njihovimi zgodbami (opozorilo: nekateri posnetki so v hrvaškem ali angleškem jeziku)..

   
 
>> Yoel Shachar: Iz taborišča, 1. del (200KB)
>> Yoel Shachar: Iz taborišča, 2. del (247KB)
>> Alex Ripp: Po vojni (290KB)
>> Greta Gutman: Pot v Auschwitz (156KB)
>> Alice Gruenwald: Upanje (23KB)