English
Skip Navigation Links
O inštitutu
Zaposleni
Raziskovalna dejavnost
izobraževalna dejavnost
Indok knjižnica
Publikacije
Delo v javnem interesu
Uporabne povezave
Na vstopno stran
JAVNA NAROČILA

RAZPRAVE IN GRADIVONAJNOVEJŠE KNJIŽNE IZDAJE

KNJIŽNA ZBIRKA ETHNICITY
DRUGE OBJAVE
Obnova hiše
INV je končana.


DOGODKI OB 85-LETNICI INV
Tiskanje dokumentapovečaj pisavozmanjšaj pisavo


Koroški vestnik

je glasilo Odbora Skupnosti Koroških partizanov v Ljubljani, Zveze Koroških Partizanov v Celovcu in Klubov KorošKih Slovencev v Ljubljani in Mariboru.
Od 1967 do 1968 je izhajal kot Vestnik Odbora Koroških partizanov,
od 1968 do 1992 pa kot
Vestnik Koroških partizanov.

Kolofon.

Zvezki letnikov 2005, 2006 in 2009 »Koroškega vestnika« so bili tematski ter so vključevali gradivo simpozijev o 50 letih Avstrijske državne pogodbe, 25-letnici smrti Karla Prušnika – Gašperja in kulturni dediščini kot priložnosti za slovensko-avstrijsko sodelovanje.
 
V letu 2010 predvidoma izide še več zvezkov, in sicer eden z vsebino posveta o vlogi koroških Slovencev v slovensko-avstrijskih odnosih, ostali pa z različnimi spominskimi in jubilejnimi članki ter s strokovnimi razpravami o različnih vidikih manjšinske, predvsem seveda koroške problematike.KOROŠKI
VESTNIK
 
letnik 43
številka 1-3
 
Kulturna dediščina kot priložnost za slovensko-avstrijsko
čezmejno sodelovanje
 
Ljubljana, 2009

Kazalo


KOROŠKI VESTNIK
50 let Avstrijske državne pogodbe
letnik 39, št. 1, 2005

                                                                          
   
   
NOVICE

15-12-2017
Izšla je znanstvena monografija z naslovom Splošni položaj mladih v slovenskem zamejstvu, Mladi v slovenskem zamejstvu: družbeni in kulturni konteksti ter sodobni izzivi, ZVEZEK 1. Monografijo je uredila Vera Kržišnik-Bukić.

Več

8-12-2017
Oblikovala se je Balkanska raziskovalna mreža (BAM), ki se bo osredotočala na preučevanje družbenih pojavov in odnosov na Balkanu. V mrežo so vključene znanstveno-raziskovalne institucije (univerze, fakultete, inštituti in projekti), med katerimi je tudi Inštitut za narodnostna vprašanja.

Več

6-12-2017
mobileEKA - platforma za mobilnost in mednarodno sodelovanje etnologov in kulturnih antropologov na oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Zagrebu in katedra za manjšinske kulture in skupnosti vabijo na predavanje dr. Barbare Riman, z naslovom Slovenci na Hrvaškem, ki bo v petek, 8. decembra 2017, ob 11. uri na Filozofski fakulteti Univerze v Zagrebu (predavalnica A125)

Več

6-12-2017
Forum romskih svetnikov vabi na Slavnostno akademijo ob 15. obletnici uzakonitve pravice Romov do enega predstavnika v občinskih svetih, ki bo 8. decembra 2017, ob 10.30 uri v Državnem svetu (Šubičeva ulica 4) v Ljubljani.

Več