English
Skip Navigation Links
O inštitutu
Zaposleni
Raziskovalna dejavnost
izobraževalna dejavnost
Indok knjižnica
Publikacije
Delo v javnem interesu
Uporabne povezave
Na vstopno stran
JAVNA NAROČILA

RAZPRAVE IN GRADIVONAJNOVEJŠE KNJIŽNE IZDAJE
KNJIŽNA ZBIRKA ETHNICITY
PUBLIKACIJE SODELAVCEV
INV
 


DRUGE OBJAVE
Obnova hiše
INV je končana.


DOGODKI OB 85-LETNICI INV
Tiskanje dokumentapovečaj pisavozmanjšaj pisavo
XIX. Mednarodni arhivski raziskovalni tabor(2009-7-2)

Od 24. 6. do 29. 6. 2009 se je na Gornjem Seniku – Felsőszölnök na Madžarskem in v Čentibi – Csente v Sloveniji odvijal XIX. Mednarodni arhivski raziskovalni tabor.

Svečano odprtje tabora je bilo v sredo, 24. 6. 2009 v prostorih hotela Lipa v Monoštru (Szentgotthárd), zaključek pa v Čentibi – Csente, kjer so v okviru razstave hkrati predstavili tudi najbolj zanimive dokumente in ostalo gradivo, najdeno v obeh naseljih. Letošnjega tabora so se udeležili dijaki iz Murske Sobote, Szombathelya, Zalaegerszega in Pécsa.

V sklopu raziskovalnega tabora je sodelavec INV, doc. dr. Attila Kovács v petek, 26. 6. 2009, v prostorih hotela Lipa v Lendavi udeležencem tabora predstavil etnično podobo Prekmurja v 20. stoletju.

 


 
Na vstopno stran  Vse novice
NOVICE

22-10-2018
Izšla je 175. številka biltena INV, ki prinaša pregled člankov iz časopisja za obdobje od 7. septembra do 13. septembra 2018.

Več

22-10-2018
V sredo, 24. oktobra 2018 bo ob 10. uri na Filozofski fakulteti na Reki svečano odprtje lektorata slovenskega jezika, obeležitev Cankarjevega leta na Reki in okrogla miza: Jezik – manjšina – kultura, na kateri bo sodelovala tudi doc. dr. Barbara Riman.

Več

16-10-2018
V prostorih Slovenskega kulturnega in informacijskega centra v Monoštru, bo 19. in 20. oktobra 2018 potekalo 4. srečanje Mreže Alpe Jadran – MAJ, z naslovom Mladi in projekti. Na srečanju bo imela dr. Katalin Hirnök Munda uvodno predavanje Zgodovinski razvoj regije in aktualni položaj Slovencev v Porabju.

Več

15-10-2018
V petek, 19. oktobra 2018 bo ob 11. uri v sejni sobi Inštituta za narodnostna vprašanja, predstavitev znanstvene monografije »Multiculturalism in Public Policies«, ki so jo izdali Akademska mreža za sodelovanje v jugovzhodni Evropi, Inštitut za družbene vede iz Beograda, Center za mednarodne in varnostne študije Fakultete za politične vede Univerze v Zagrebu in Inštitut za narodnostna vprašanja ter predstavitev namena in delovanja Akademske mreže za sodelovanje v jugovzhodni Evropi, ki spodbuja akademsko in raziskovalno sodelovanje v regiji in širše na področjih etničnih, manjšinskih in varnostnih študij.

Več