English
Skip Navigation Links
O inštitutu
Zaposleni
Raziskovalna dejavnost
izobraževalna dejavnost
Indok knjižnica
Publikacije
Delo v javnem interesu
Uporabne povezave
JAVNA NAROČILA






RAZPRAVE IN GRADIVO



NAJNOVEJŠE KNJIŽNE IZDAJE












KNJIŽNA ZBIRKA ETHNICITY







PUBLIKACIJE SODELAVCEV
INV








DRUGE OBJAVE







 




Obnova hiše
INV je končana.











Tiskanje dokumentapovečaj pisavozmanjšaj pisavo
Člani Sveta Vlade RS za Slovence v zamejstvu(2023-11-2)


Vlada RS je na podlagi Zakona o odnosih Republike Slovenije s Slovenci zunaj njenih meja ter Poslovnika Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu izdala sklep o imenovanju članov v Svet Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu.

V Svet Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu je bila imenovana dr. Barbara Riman, predstavnica avtohtone slovenske narodne skupnosti na Hrvaškem.

Iskrene čestitke!
Na vstopno stran  Vse novice
NOVICE

23-11-2023
Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je organiziral glasbeni dogodek, ki vključuje zamejske ustvarjalce "Sredi domovine". Na včerajšnem dogodku je nastopil nadarjen kitarist, mladi raziskovalec na Inštitutu za narodnostna vprašanja in član Kulturno prosvetnega društva Bazovica na Reki Natko Štiglić.

Več

17-11-2023
Kluba koroških Slovencev v Ljubljani in Mariboru praznujeta 95. letnico. Jubilej bo v ponedeljek, 27.11.2023 ob 18h v Galeriji Družina, Ljubljana, Krekov trg 1.

Več

15-11-2023
V ponedeljek, 20. novembra 2023 ob 17. uri bo v Centru Bánffy (Lendava, Glavna ulica 32) akademik, stalni član madžarske akademije znanosti, dr. Károly s pomočjo več deset barvnih zemljevidov predstavil zadnji zvezek Nacionalnega atlasa Madžarske - Družba. Uvodni govor na dogodku bo imel naš zaposleni, dr. Attila Kovács.

Več

15-11-2023
Vodja enote Inštituta za narodnostna vprašanja na Reki in predsednica Zveze slovenskih društev na Hrvaškem Barbara Riman je za STA po sestanku z ravnatelji poudarila, da imajo učitelja slovenščine trenutno vse šole, kjer poteka pouk slovenskega jezika po modelu C.

Več