English
Skip Navigation Links
O inštitutu
Zaposleni
Raziskovalna dejavnost
izobraževalna dejavnost
Indok knjižnica
Publikacije
Delo v javnem interesu
Uporabne povezave
JAVNA NAROČILA


RAZPRAVE IN GRADIVONAJNOVEJŠE KNJIŽNE IZDAJE
KNJIŽNA ZBIRKA ETHNICITYPUBLIKACIJE SODELAVCEV
INV
DRUGE OBJAVE 
Obnova hiše
INV je končana.Tiskanje dokumentapovečaj pisavozmanjšaj pisavo
Natko Štiglić koncert Urad(2023-11-23)

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je danes gostil novembrski večer z zamejskimi ustvarjalci Sredi domovine. S prelepimi zvoki svoje kitare nas je razvajal nadarjen kitarist, mladi raziskovalec na Inštitutu za narodnostna vprašanja in član Kulturno prosvetnega društva Bazovica na Reki Natko Štiglić. ��������
V prijetnem pogovoru, ki ga je vodila državna sekretarka Vesna Humar, se je predstavil mlad nadobudni kitarist, ki ga je kot majhnega dečka navdušil flamenko in kitara, ki v vsej svoji virtuoznosti kraljuje v tem glasbenem žanru. Ker pa ga v življenju zanima marsikaj, se je odločil, da se vpiše še na magistrski študij kulturologije, kjer ga je še posebej pritegnilo raziskovanje manjšinskih tematik, s poudarkom na slovenski manjšini na Hrvaškem. S preučevanjem teh tem danes nadaljuje na doktorskem študiju diplomacije in kot mladi raziskovalec na Inštitutu za narodnostna vprašanja. Poudaril je, da ga je slovenstvo močno zaznamovalo. Nekoč učenec dopolnilnega pouka slovenskega jezika na Reki je med drugim danes tudi učitelj v tem istem programu.
 
V okviru niza večerov pod naslovom Sredi domovine na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu gostimo izjemne ustvarjalce, ki živijo in delujejo zunaj matične domovine. Vsi ljubitelji literature, glasbe in drugih umetnosti imate tako priložnost, da v prestolnici od blizu spoznate zamejske in izseljenske ustvarjalce ter njihove stvaritve.
Na vstopno stran  Vse novice
NOVICE

4-3-2024
V sredo, 6. marca 2024, bo v Prešernovi dvorani SAZU v Ljubljani, potekal posvet v okviru projekta Teža preteklosti. Dediščina večkulturnega območja: primer Kočevske.

Več

22-2-2024
Sodelavec Inštituta za narodnostna vprašanja, dr. Attila Kovács, se bo v četrtek, 22. februarja 2024 ob 17. uri v prostorih Pomurskega muzeja v Murski Soboti udeležil okrogle mize z naslovom Mi vsi živeti ščemo – meje nekoč in danes. Dodana fotogalerija dogodka (23.2.2024).

Več

12-2-2024
V torek, 13.2.2024 ob 17. uri vas vabimo v prostore Kulturnega doma v Dobrovniku, na predavanje z zgodovinsko tematiko z naslovom: Temeljne prelomnice v zgodovini prekmurskih Madžarov med letoma 1918 in 1998, ki ga bo imel sodelavec dr. Attila Kovács.

Več

25-1-2024
Inštitut za narodnostna vprašanja Vas v sodelovanju z Založbo Mladika in Klubom koroških Slovencev vljudno vabi na predstavitev knjige, ki bo v torek, 30.1.2024, ob 11. uri v sejni sobi Inštituta za narodnostna vprašanja, Erjavčeva 26, Ljubljana ali po zoom povezavi.

Več